nedjelja, 7. lipnja 2015.

Top 5 za neodoljiv osmijeh

Jeste čuli za ne baš pohvalne navike Hrvata kad je u pitanju oralna higijena? Moram priznati da sam lagano užasnuta činjenicom da u prosjeku peremo zube svakih 5 dana. E sad, da popravimo dojmove nakon kaotičnih rezultata istraživanja, odlučila sam sa Vama podijeliti svoje navike kad su zubi u pitanju.

Moji zubi su po prirodi vrlo osjetljivi i ne baš biserno-bijele boje. Ali, odlučila sam se pomiriti s tom činjenicom nakon istraživanja o raznoraznim preparatima i zahvatima sa svrhom izbijeljivanja zubiju. Nakon što sam isprobala neke od dostupnih na hrvatskom tržištu, zubi su mi uglavnom postajali još osjetljiviji i ono što me još više zabrinjavalo - povlačenje zubnog mesa i krvarenje desni.

Srećom, pronašla sam proizvode, osim što izbjegavam one koji to uzrokuju, kojima spriječavam da se to ponovi.

1 - Ono što najdulje koristim s ovog popisa i blago rečeno obožavam je zubna četkica Curaprox CS 5460 "ultra soft". Otkrila sam ju prije 3-4 godine na forumu i od tad nisam kupila ni jednu drugu četkicu. Kao što i samo ime govori, četkica ima 5460 CUREN® vlakana te je najnježnija i najmekša četkica ikad! Doslovce mi ispolira zube i njeguje zubno meso. :)

Dostupna je u raznim kombinacijama boja, sigurna sam da ćete pronaći jednu baš za sebe! :D
Uz "ultra soft", tu su i "super soft" te "soft" izdanja.
Možete ju pronaći u boljim drogerijama i ljekarnama po cijeni od 32 kn.

2 - Parodontax pasta za zube dio je moje stalne postave u kupaonici, ali ju kombiniram s drugim pastama. Tu nemam ništa posebno za nadodati, osim da zaista spriječava krvarenje desni, a s druge strane dovoljno dobro opere zube. Bitno je napomenuti da će Vam pasta prvih 10 do 15 dana korišenja imati užasan okus, koji će se s vremenom popraviti, don't worry! :)

Ove paste dostupne su u nekoliko izdanja, a ja trenutno koristim Gentle Whitening.
Cijena im dosta varira (20-35 kn), ali često su na akcijama. Ako imate probleme sa krvarenjem, toplo ih preporučujem.


3 - Uz konac, za koji nemam primjer omiljenog, vodica za usta mi je must have u rutini njege usne šupljine. Trenutno koristim Colgate Max White One te sam vrlo zadovoljna. Ne sadrži alkohol te ostavlja svjež i ugodan miris/okus u ustima. Također, pomaže kod održavanja bjeline zubiju.

Za količinu od 250 ml, morat ćete izdvojiti nekih 25 kuna, ali ja ju svaki put uzmem srijedom u Kozmu (Kozmo srijeda) kad je sniženje na proizvode za njegu usta.

4 - Kad je osmijeh u pitanju, veliku ulogu imaju i njegovane usne. Trenutno ne koristim klasična labela već kokosovo ulje, koje najčešće stavim prije spavanja, a preko dana biram Rosal Lip Balm (Ink)redible Colors u nijansi Flash Nude. Osobno, ovo više doživljavam kao ruž nego labelo, ali bitna je činjenica ne isušuje, već njeguje usne. Cijena je ispod 20 kn, a možete ga kupiti u većini drogerija i većih marketa.

5 - Uz neku nude nijansu, crveni ruž je nešto bez čega ne mogu! Klasika, podigne svaki makeup i odjevnu kombinaciju. Trenutno koristim Wet 'n' Wild ruž u nijansi Hot Red. Kremaste je teksture i srednje dobre pigmentacije, ne isušuje usne. Prije njega volim staviti Wet 'n' Wild olovku u istoj nijansi kojoj ne znam točan naziv jer ju imam dulje vrijeme pa se skinuo.

Uglavnom, o ovim proizvodima mogu reći samo pozitivno, odličan omjer cijene, kvalitete i količine. Možete ih pronaći u pojedinim dm-ovima po cijeni od 14.90 kn. Ne testiraju proizvode na životnjama i stoga su mi još draži! :)

Nijanse: (Rosal, ruž, olovka)

Koristite li neki od ovih proizvoda? Koji su Vaši favoriti za postizanje zdravog osmijeha? 

Broj komentara: 6:

  1. koristim samo soft cetkice, a za desni me spasila pasta Aronal, uz to koristim njezne vodice za ispiranje usne supljine bez alkohola :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Drago mi je da si pronašla proizvode koji ti odgovaraju, znam kakva je muka po tom pitanju :)

      Nisam isprobala njihove proizvode, ali planiram uskoro. :)

      Izbriši
  2. Nisam još isprobala te četkice, ali su sljedeće na popisu za kupovinu :D najdraža pasta za zube mi je Elmex, ali je ima samo u Mulleru pa najčešće kupujem Kalodont koji odrađuje svoj posao, dostupan je svugdje i cijena je sitnica :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Svakako ih isprobaj :D i ja sam odgađala kupovinu istih, misleći "četkica ko četkica", ali sam se ugodno iznenadila ;)

      Povoljni i uvijek dostupni proizvodi su zakon! :D

      Izbriši
  3. Nisam isprobala četkice, ali sam čula dosta dobrih komentara o njima. :D Najbolja pasta mi je Aquafresh ;)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Sve pozitivne kritike su opravdane! :)
      I ja volim njihove paste, baš su nekako osvježavajuće :D

      Izbriši